София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Държавният глава ще присъства на връчването на наградите „Златна мартеница“

Наградата се връчва с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги

7 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

За 23-а поредна година сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“, връчва наградите „Златна мартеница“ на най-българския празник 1-и март. Наградата се дава с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги, както и повишаване на тяхната конкурентоспособност на вътрешния и международния пазари. Призът се връчва ежегодно и е вдъхновен от уникалния български обичай свързан със закичването на мартеници за здраве и благополучие.
 
Тази година наградите „Златна мартеница“ ще бъдат присъждани в шест категории: за компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка и завоювала доверието на българските потребители; за сериозни успехи при налагане на български продукти на вътрешния и международни пазари; за иновативно, високотехнологично малко и средно предприятие; за микро,малко и средно предприятие, създало затворен цикъл за производство на традиционни български продукти, както и за активна журналистическа позиция в защита на родното производство и за успешен стартъп. 
 
На тазгодишните награди „Златна мартеница“ ще присъства и държавният глава Румен Радев, който ще приветства българските производители, които ще получат своите отличия за качество и професионализъм.