София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Две деца загинаха при пожар до Годеч

Родителите им са задържани за 24 часа

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Две деца са загинали при пожар в село Шума, община Годеч. Децата са момченце на година и шест месеца и момиченце две години и три месеца. Сигнал за инцидента е подаден в 20:30 ч. По време на инцидента родителите на децата са били на двора. Линейката е стигнала на адреса за 20 минути, но децата вече са били починали. Родителите са били в шок.

 „Трагедия, овъглени телца, не може да се установи кое е момченцето, кое момиченцето“, коментира ситуацията лекарят, отзовал се на инцидента.

По първоначални данни огънят в пригодения за живеене фургон е тръгнал от печка на твърдо гориво. Фургонът е бил в местността "Странето" в землището на годечкото село Шума.

При извършения оглед е установено, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Газова бутилка във фургона не е установена  /по-рано имаше информация, че е взривена газова бутилка/.

Задържани за 24 часа са родителите на двете деца,  съобщиха от МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 116 от Наказателния кодекс. Процесуално- следствените действия продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.