София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Една баба загина, а петима са ранени при тежка катастрофа

Сред пострадалите има и две деца

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

При челен удар между две коли загина възрастна жена, а петима души, сред които две деца, са пострадали. Инцидентът е станал вчера, около 10,20 часа, край село Дългоделци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, предаде Дарик радио.

Тежкият инцидент е станал на пътя Якимово-Дългоделци, на входа на Дългоделци. По неизяснени до момента причини 68-годишен шофьор на "Пежо" от Монтана навлязъл в насрещното и се ударил челно в идващ срещу него "Мерцедес" със софийска регистрация, управляван от 43-годишен мъж от столицата. При сблъсъка 74-годишна жена от село Долно Церовене, която седяла на предната седалка на "Пежо"-то, била премазана от ламарините и издъхнала на място. Водачът на "Пежо"-то е в критично състояние. Мъжът е настанен в ломската болница с много тежки наранявания.

Всички пътници и шофьора на "Мерцедеса" също пострадали, казаха от полицията. Ранените деца са на 9 и 14 години, от Монтана. Те са настанени в монтанската болница без опасност за живота, под наблюдение. Пострадала е и 48-годишна жена от Дългоделци. Тя също е в монтанската болница без опасност за живота. Шофьорът на "Мерцедес"-а също е в болница със счупена ключица. На него му е направен тест за алкохол, който е отрицателен.

На другия шофьор не е взета проба, тъй като е тежко ранен, казаха криминалистите. На мястото е извършен оглед и разследването на тежката катастрофа продължава.