София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Екозащитници искат оставката на Нено Димов

Готвят протест в четвъртък

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Екозащитници се събраха днес пред сградата на Министерски съвет, за да поискат оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.
 
Въпреки, че съдът окончателно отмени предложените промени плана за управление на Национален парк "Пирин", природозащитниците са категорични, че Димов трябва да понесе политическа отговорност за действията си, които според магистратите противоречат на закона.
 
Преди заседанието на правителството, представители на организацията  WWF внесоха в Министерски съвет свой доклад-предложение - как да се развива икономиката и едновременно с това да се опазва природата. 
 
Според защитниците на Пирин, екоорганизациите са некоректно демонизирани и сочени с пръст, че са платени и не защитават интересите на икономиката.
 
Заради всичко това, активистите готвят и протест, който плануват да се проведе този четвъртък (24 януари) от 18:30 часа пред сградата на Министерски съвет.