София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Експерт: Предстоят организирани атентати в Европа

Според Чуков, единиците терористи се прегрупират

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

„Самостоятелните изпълнения на единаци терористи приключват. В момента те се прегрупират и след време ще станем свидетели на атентати в Европа, зад които стоят цели организации от хора“, това каза експертът по борба с тероризма Боян Чуков пред бТВ.

Чуков подчерта, че има информация за нападателя в Мюнстер, според която той е кюрд. Властите в страната обаче казват, че нападението е дело на психично болен германец.

„Ако това се потвърди, това ще бъде първият случай на кюрд, който участва в терористичен акт в Западна Европа”, коментира Чуков, допълвайки че много пъти не се дава цялата информация, за да се ограничи лошото влияние върху обществото.

По повод предполагаемата химическа атака в Дума в Сирия, Чуков каза, че и преди сме били свидетели на подобни постановки. „Ако това беше химическо оръжие може ли да ми обясните тези хора без ръкавици и маски как не са засегнати”, коментира Чуков. По думите му тези химически атаки се използват като претекст, след който следват определени действия.

По случая с отровените Сергей и Юлия Скрипал Чуков отново изрази съмнение да е използван нервнопаралитичен газ.

„Не е необходимо да си супер експерт и да не разбереш, че след като те оживяват и двамата, отделно нито санитарят, нито полицая са засегнати… Това може да е всичко друго, но не и газ”, коментира Чуков.