София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Евгений Михайлов ще се махне от ДОСТ, ако види досието на Местан

Режисьорът не бил убеден, че лидерът на партията е агент на ДС

7 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Режисьорът Евгений Михайлов, прочул със заснемането на репликата на бившия президент Петър Младенов „По-добре танковете да дойдат“, произнесена на опозиционен митинг на 14 декември 1989, обясни решението си да влезе в кандидат-депутатските листи на ДОСТ с факта, че партията на Местан е единствената, в чиято програма фигурира свикването на Велико Народно събрание.

Във вторник вечерта стана ясно, че Михайлов ще води листата на ДОСТ в 24-и избирателен район в София, а на второ място ще бъде Георги Боздуганов, добил популярност с книгата си „България – военният трофей на Сталин“.

Михайлов коментира, че ще се откаже от листата, ако се докаже, че лидерът на ДОСТ Лютви Местан има досие на агент на Държавна сигурност.

"Поинтересувал съм се за Местан и агент Павел. Има картонче, направено по времето, когато е бил войник. Няма унищожено досие, няма налично досие и не е нанесено в картончето, че е унищожено това досие. Ако се появи такова досие, аз ще се разгранича от неговата листа", каза режисьорът.