София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова благодари на Борисов за движение по Северната тангента

Кметът на София благодари и на АПИ

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на премиера Борисов, че е приел аргументите им за движение по Северната тангента.

„Северната скоростна тангента ще бъде изключена от списъка на пътищата, за които е нужна винетка и благодаря на премиера Бойко Борисов, че прие аргументите ни. Тангентата пресича територията на Столична община и се използва от жителите на 5 столични района като път, който им осигурява достъп до другите райони на София“, написа Фандъкова във Facebook.

Кметът на София се обърна с благодарност и към АПИ и благодари за инвестицията им в изграждането на околовръсния път на София и изрази очакване за започване на строежа на продължението на Южната дъга от „Младост“ до автомагистрала „Тракия“.

„В края на декември изтече процедурата за обявяване на регулационния план в Държавен вестник и предстои разглеждане на възраженията и препоръките от експертен съвет“, пише още кметът.
 
Сутринта Фандъкова призовава за гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента.