София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Георг Георгиев убеждава българите в Канада да се завърнат

Това се случи по време но посещението му в Торонто

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

След като преди дни заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев замина за прави път за Канада без виза, след тяхното частично отпадане за българи, той се срещна и наши сънародници в Торонто.
„Убеден съм, че тези от вас, които не са се прибирали скоро в Родината ще бъдат приятно изненадани когато го направят. България е стабилна държава - брутният ѝ вътрешен продукт възлиза на над 100 млрд. лв. Това е 4% ръст на икономиката ни“, заяви Георг Георгиев пред българите, живеещ там.
Той разказа още, че в момeнта в България тече административна реформа, която цели да намали бюрокрацията в страната и да улесни достъпа достъпа на гражданите до институциите.
По време на престоя си в Канада, Георг Георгиев посети и две български църкви в окръга на Торонто и поднесе цветя на първия български паметник на Левски там.
От Външно министерство информираха, че визитата на Георгиев продължава
в канадската столица, където той ще разговаря с Иън Шугарт, заместник-министър на външните работи и с Ричард Уекс, помощник заместник-министъра за имиграцията, бежанците и гражданството.