София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Георги Каменов от „Дружба 1“: Заради циганите не излизаме сами от къщи

„Страховете ни стават все по-големи, най-вече заради детето“

7 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Страховете ни стават все по големи. Ходим цялото семейство да пазаруваме. Не излизаме по сами. Заради детето си мислим, че може и да не смеят да ни нападнат, но това са хора, които не признават законите. Така коментира ситуацията със съседите си цигани Георги Каменов от квартал „Дружба 1“ в София, в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Конфликтите с циганите тръгнаха след като няколко пъти им направих забележка за това, че ми спират тока, пускат силно музика, чупят стъкла и т.н. Обновихме блока, сложихме нова дограма на стълбището и смених олуците, коментира Каменов.

Очакваме г-н Цеков да си свърши работата, както и г-жа Манолова, заяви потърпевшият. Днес следобед Георги се срещнал с кмета на район Искър, който заявил, че работи по разрешаването на проблема, без обаче се ангажира с конкретни действия.

Тези хора няма да ни оставят на мира. Когато стана скандалът на 25 февруари, едно момче дойде да ме пита какво става. Ден по късно това момче е пребито жестоко на спирката. Тези, които са го били са от нашия блок.

Плъховете в блока ни са по-големи от котка. Леговището им е зад таблото с електромерите.

Боядисал съм входната врата със собствени средства. Клошарят, който уж е бит, живее в един от апартаментите, който се цепят дърва.

Припомняме, че конфликта в „Дружба 1“ възникна на 25 февруари, след като група роми от Блок 5 нападнаха домоуправителя Георги Каменов, заради това че не им позволява да крадат ток.

Вчера беше извършена поредната атака срещу Каменов. Колата му беше залята с фекалии и помия.