София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ има потенциал за 7 евродепутати

Цветанов обяви, че цената за изтребителите F-16 ще намалява

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Около 16-17 март ГЕРБ ще представи листата с евродепутати, това обяви Цветан Цветанов. В момента в партията започват поредица от срещи за попълване на кандидатската листа, съобщи Цветанов, но не отговори на въпроса кой ще е водач на листата.

Прогнозата за сделката за F-16 е, че цената, която държавата ще плати за изтребителите, ще намалява в преговорния процес със Съединените щати.

"Това, че си допуснал грешка и че по някакъв начин гледаш веднага да реагираш адекватно на ситуацията и да се освободиш от подобни хора, това означава че имаме процеси, с които можем да ги регулираме, да ги контролираме и винаги да бъдем безкомпромисни”, коментира Цветанов във връзка с вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов за корупция на различни нива в партията.

"Доволни сме от работата на колегите. Прави се определено обновление във всички нива на държавното управление – и в законодателната, и в изпълнителна, и в местната власт. Там, където има сигнали за нарушения, се реагира бързо и адекватно", каза още Цветанов.