София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Германската прокуратура с подробности за ареста на Северин

Задържаният за убийството на Виктория все още не е разпитан

6 годиниПравосъдие 6 Боряна Райчева

Министърът на вътрешните работи на германската провинция Долна Саксония Борис Писториус излезе с изявление по случая със задържания в Германия български гражданин, заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова. „След обективни действия на Държавната служба за криминално разследване на Долна Саксония, миналата нощ е арестуван 20-годишен български граждани, който е заподозрян в убийството на българския телевизионен журналист Виктория Маринова. Аз съм много доволен от това успешно разследване на полицията в Долна Саксония. Бих искал да благодаря на всички участващи за отличната им работа. Този случай само показва колко важно е доброто сътрудничество между службите за сигурност в Европа. В това отношение, изказвам моите специални благодарности и на нашите колеги в България”, каза пред журналисти министър Писториус.

Младият мъж е бил арестуван снощи в германския град Щаде, в дома на майка си. Идентичността му бе потвърдена от българската страна.По първоначални данни Северин Красимиров е от ромския квартал на Русе, известен е още като Селайдин. Роден е през 1997 г

Специално за новините на телевизия Евроком говорителят на прокуратурата в германския град Целе заяви, че следва съдебна процудера, при която съдът трябва да се произнесе дали обвиняемият за убийството на Виктория ще остане на свобода или ще бъде задържан.

Друг съд трябва да се произнесе по молбата за екстрадиране на задържания Северени, изпратена от българските власти.

По повод съобщенията на прокуратурата, че днес заподозреният за жестокото убийство ще бъде изправен пред съд, говорителят на съда в Целе заяви, че днес разпит на Северин Красимиров пред съдия не е имало, защото германската прокуратура все още не е представила небоходимите докуминти за този разпит.