София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гладната стачка в пощите се разраства

Вече 10 служители са преминали към радикалния протест

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Гладната стачка в „Български пощи“ ескалира. След като още на 30-ви юли Златка Младенова-  член на ръководството на синдиката „Защита“ обяви, че спира да се храня, заради неизплащането на „клас прослужено време“ и недопускането на организацията при подписването на колективния трудов договор, броят на гладуващите вече е 10.
 
Освен забавянето на изплащането на „Клас прослужено време“, на членовете на организацията не бяха дадени и ваучери за храна. По думите на председателя на „Защита“ Красимир Митов отношението към организацията му е тенденциозно, тъй като само от  „Защита“ си позволявали да отправят критики към управлението на „Българдски пощи“.
 
Тогава от ръководството на дружеството обясниха, че парите са забавени на служителите и работниците, които по-късно са се присъединили към колективния трудов договор и увериха, че дължимото ще бъде изплатено до края на месеца.
 
Другите синдикати тогава не застанаха на страната на недоволните от „Защита“  обявиха, че те изпълняват политическа поръчка, като от КТ „Подкрепа“дори  обявиха, че са готови да изкарат стотици работници, за да докажат, че  стачкуващите са малцинство. 
 
Към разрасналия се протест сега  се  присъединяват и служители от централата на “Български пощи“, които твърдят, че проблемите там са  системни.