София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Голямото коледно пътуване започва

Натоварен трафик на изходите на големите градове

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Голямото коледно пътуване започва. Близо 300 000 автомобила се очаква да напуснат София за предстоящите почивни дни. Натоварен ще бъде трафикът в следобедните часове на изходите на София и в другите големи градове. „В тази връзка по изходите ще бъдат разположени полицейски патрули, които да обезпечат безопасното придвижване на автомобилите“. Това заяви пред журналисти инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция" във връзка с мерките, които ще вземе КАТ по повод Коледните и новогодишни празници.

От „Пътна полиция“ предупреждават шофьорите да са добре подготвени и преди да тръгнат на път да проверят на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ къде се очаква да има затруднен трафик.

През празничните и почивните дни на територията на страната ще бъде проведена акция на „Пътна полиция“ при която ще се следи за неправоспособни водачи, шофьори, употребили алкохол и наркотици, както и за водачи, които нарушават правилата за движение. Ще се следи и за шофиране с превишена скорост.

По нареждане на АПИ днес ще бъде въведено ограничение на движението за товарни автомобили над 12 тона от 16.00 часа до 20.00 часа. Същото ограничение ще важи и за утре от 09.00 до 14.00 часа, както и за 26 декември и за 1 януари.