София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор срещу Надал за място на финала на Australian open

Другият полуфинал е Вавринка - Федерер

7 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Бившият №1 в света Рафаел Надал ще бъде съперникът на Григор Димитров за място на финала на Australian open. Испанецът, в момента №9 в света, сломи съпротивата на №3 Милош Раонич след 6-4, 7-6 (7), 6-4 и се класира на полуфиналите.

Мачът продължи 2.45 минути и през по-голямата част от него Надал контролираше играта.

Преди това Григор Димитров също се справи в 3 сета срещу №11 в света Давид Гофен и за втори път в кариерата си стигна предпоследното стъпало на турнир от Големия шлем.

„Григор е страхотен играч. Всички знаехме, че той може да бъде на върха и най-накрая той започна сезона великолепно. Той играе много добре, уверен е в себе си и ме чака много труден мач. Ще трябва да играя най-добрия си тенис, за да имам успех“, каза Надал след мача си с Раонич.

Испанецът има 7 победи срещу Григор от 8 мача, на българинът не познава загуба от началото на годината и има 10 поредни успеха.

В другия полуфинал се срещат швейцарците Роджър Федерер и Стан Вавринка, отстранили съответно Миша Зверев и Жо-Вилфред Цонга.