София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Здравков: Чистката в митниците трябва да започне отгоре надолу

„Всички се борят с корупцията, но ефект няма“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За първи път се залавя толкова голяма сума - 711 000 лева, при акция на специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП, заяви в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Григор Здравков от легия „Антимафия“ в коментар на акцията, при която бяха задържани 25 митничари.

„Защо за пореден път прокуратурата се ограничава да лови подкупни митничари на ниско и средно ниво. В докладите се казва, че Варна и Бургас е една от основните врати за транзити на наркотици у нас. Така няма да се справим в корупцията в нито една държавна структура“, коментира още Здравков.

Според него чистката трябва да почне отгоре на долу.

„След като това е седма акция, питам ръководството на митниците какво е правило години наред. Ако твърдят, че не са знаели те не могат да изпълняват професионалните си ангажименти“, добави още Здравков.

Като обобщение той каза, че всички се борят с корупцията, в това число нови партии, президенти и правителства, но резултат няма.

Целия разговор с Григор Здравков може да видите в предаването "Делници".