A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: mime_content_type(/data/ftp/news/2015-01-20/OSHTE-7-OBLASTI-SA-PRED-GRIPNA-EPIDEMIYA.mp4): failed to open stream: No such file or directory

Filename: controllers/news.php

Line Number: 616

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ОЩЕ СЕДЕМ ОБЛАСТИ? | eurocom.bg
Гледай
на живо

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ОЩЕ СЕДЕМ ОБЛАСТИ?

ТАЗИ ГОДИНА ГРИПЪТ ТРЪГНА ОТ МОРЕТО

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ОЩЕ СЕДЕМ ОБЛАСТИ? Вчера в Бургаска област беше обявена грипна епидемия и училищата в града ще останат затворени до пет... thumbnail text

Вчера в Бургаска област беше обявена грипна епидемия и училищата в града ще останат затворени до петък. След като грипът тръгна от морския град, очаква се той да засегне още седем области.
Застрашените области са: Варна, Враца, Плевен, Сливен, Смолян, Добрич и Шумен. Учебните занятия на територията на община Бургас бяха преустановени. Учениците ще са в грипна ваканция до края на седмицата. Детските градини ще работят с режим на „засилен филтър”, като ще бъде ограничен достъпът на родители и външни лица.
Днес се очаква да излязат резултатите от изследванията на нов за България грипен вирус.
Симптомите са температура, кашлица и отпадналост. Въпреки това той не е включен в превантивната ваксина и следователно никой няма имунитет срещу него. Новата разновидност на грипа за първи път е засечена в Старозагорско миналата седмица.
За да се обяви грипна епидемия е важно колко бързо се увеличава броят на заболелите.
Лекарите съветват да се избягват местата с масово струпване на хора като градски транспорт, както и да ограничим максимално контактите с болни. За да се предпазим от грипа трябва да приемаме и повече имуностимуланти, както и на витамините С и Е.