София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гръцкият посланик в Бразилия вероятно е убит, подозира полицията

В сряда съпругата му подала сигнал, че е изчезнал

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Гръцкият посланик в Бразилия вероятно е убит, подозира полицията в страната, след като в изгорял автомобил беше намерено тяло, съобщава ДПА.

Посланик Кириакос Амиридис е видян за последно в понеделник вечерта. Тогава той е напуснал дома на приятели на неговата бразилска съпруга. Жилището се намирало в бедно предградие на Рио, известно с проявите на насилие.

Автомобил, чийто регистрационен номер съвпада с този на наетия от 59-годишния посланик, е бил открит в град Нова Игуасу, недалеч от Рио де Жанейро.

Амиридис започва кариерата си като дипломат през 1985 г. в Атина, а през януари на настоящата година той зае поста посланик в Бразилия. Амиридис е бил посланик на Гърция в Либия и е заемал длъжността консул в Рио де Жанейро в периода 2001 - 2004 г.

Той живее в столицата на Бразилия, но е бил в отпуск до 9 януари и отишъл в Рио за Коледните и Новогодишните празници. Съпругата на посланика е подала сигнал за изчезването му в сряда.