София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ С БЛОКАДА НА ГРАНИЦАТА С БЪЛГАРИЯ

20 000 ТРАКТОРА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Гръцките фермери с нова блокада на границата с България. Този път недоволните земеделци ще предизвикат спиране на движението по основни пътища, пристанища и пунктове за 6 часа – от 12 до 18 часа.
Очаква се в протеста да се включат над 20 000 трактора. Затворени са граничните пунктове Илинден-Екзохи и Кулата-Промахон. Към недоволството на земеделците се присъединяват и моряците, които ще стачкуват в продължение на 48 часа срещу пенсионната реформа, готвена от гръцкото правителство.
От „Гранична полиция“ у нас съобщиха, че са в готовност за необходими мерки с цел – организация на местата за спиране и изчакване на автомобили в аварийната лента при продължителна блокада от страна на Гърция. При нужда преминаващите през границите ще бъдат информирани за преминаване по алтернативен маршрут.
Ефективните протести на фермерите продължават вече втора седмица. Те са насочени срещу осигурителната и данъчната реформа на властта в южната ни съседка.