София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хайка за роднини в ГЕРБ

Според Цветанов парламентарната група няма разногласия с премиера

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Ако има някакви роднински назначения, които са с някакво въздействие, и е нарушен законът - разбира се, че трябва да бъдат изчистени. За всички тези структури, които са на политическа партия ГЕРБ, ние сме възложили на колегите да направят съответната проверка, за да не го използват опонентите ни“.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той съобщи, че навсякъде в структурите на ГЕРБ се извършват проверки за назначения на близки и роднини в местната администрация.

По-рано министър-председателят Бойко Борисов каза, че ще свика Изпълнителната комисия на партията, за да се вземат мерки срещу шуробаджанашки назначения.

Засега не се предвижда среща на парламентарната група на ГЕРБ с партийния лидер, каза още Цветанов и добави, че са проведени разговори с членовете на Изпълнителната комисия, в които е отчетено, че неприемането на оставката на Делян Добрев е правилно.

"Няма разминаване между позицията на парламентарната група и позицията на премиера“, увери заместникът на Борисов в партията.