София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на бул. "Монтевидео"

Ремонтът на „Дондуков“ ще продължи до средата на ноември

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Днес кметът на София, Йорданка Фандъкова, провери реконструкцията на бул.“Монтевидео“ в квартал „Овча купел“.

След като миналата година бе изградена първата част от бул.“Монтевидео“ от бул.“Президент Линкълн“ до ул.“761“, сега се извършва изпълнение на втората част, която е изцяло нов булевард от ул.“761“ до ул.“Боряна“. Изградени са нова канализация и сградни отклонения, тръбна мрежа за подземни комуникации, четири платна, нови тротоари и улично осветление.

Откакто започна ремонта на 29 юли столичният булевард "Монтевидео" е напълно затворен за автомобили в участъка между улиците "Боряна" и "Акад. Константин Пашев". Беше предвидено ремонтните дейностите да приключат до 15 октомври, но работата все още продължава. В момента се работи активно в участъка пред Нов български университет, който трябва да е готов до средата на ноември. След крайния срок, за всеки просрочен ден фирмата ще бъде санкционирана с 60 000 лв. Ремонтните дейности на отсечката от ул. „Народно хоро“ до ул. „Боряна“ ще продължат до средата на декември поради възникнали усложнения.

Фандъкова съобщи също, че ремонтът по столичния булевард „Дондуков“ се очаква да продължи до средата на ноември. Първоначално от Столичната община обявиха, че движението по целия булевард ще бъде пуснато до края на октомври, но и тази дата беше пресрочена.

Йорданка Фандъкова обясни, че в момента се разглеждат протоколите от всички институции, за да се даде точна дата, на която ще бъде пуснато движението по столичния булевард. Ще бъдат изчислени и евентуални санкции при още забавяне на ремонта.