София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Юлен“: Спекулация е, че ще застроим планината

Концесионерът представи проекта за втория лифт в Банско

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Концесионерът на ски зоната в Банско "Юлен" АД представи днес в Министерството на околната среда и водите проекта за втори кабинков лифт в Банско. „Стриктно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа“, казаха от „Юлен“.

Концесионерът обяви, че имат идеен проект, който вече е разпространен. „Предложеният идеен проект е оптималният вариант, който да реши по най-екологосъобразния начин транспортния достъп до ски-зоната", заявиха от "Юлен".

От дружеството бяха категорични, че ще извървят всички процедури предвидени в екологичното законодателство на страната. „Всичко останало, което се разпространява, са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било желание да изграждаме леглова база на територията на парка“, обявиха концесионерите.