София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иванчева и Петрова дават на съд пеевски медии

Трима адвокати вече са в готовност да бъдат наети

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще съдят вестниците Уикенд, Телеграф, Труд и Галерия за серия от публикации с клевети. Това съобщи в писмо до медиите бившият пиар на район Младост Петър Кърджилов, който събира и предава на Иванчева и Петрова всички публикации с клевети по техен адрес, предимно в изданията на Делян Пеевски, от датата на ареста им 17 април до днес.

“Най-бруталните клевети и лъжи са в серия публикации на вестник Уикенд. В новия брой на вестника (1-7 септември) авторът Янаки Петров твърди, позовавайки се на анонимни

източници "ангажирани с разследването", че преди месец Биляна Петрова е опитала да прехвърли цялата вина за искането на подкуп върху Иванчева и да се договори с Прокуратурата да стане свидетел, вместо обвиняема”, пише Кърджилов.

Той подчертава, че в друга публикация на Уикенд от 11-17 август авторката Мая Стефанова, позовавайки се на анонимни източници от разследващите, твърди, че Десилава Иванчева е направила два опита за самоубийство в ареста, както и че е нападала надзиратели. Това била причината тя да бъде окована с вериги на ръцете и краката - за да не се отскубне и хвърли под някоя кола. В същата публикация се твърди, че Иванчева била шофирала в нетрезво състояние, изпадала в истерии срещу служителите си и куп други отвратителни, долнопробни лъжи.

Публикации на Уикенд от месец април и май съдържат клевети за "други случаи" на "рекет" на бизнесмени от г-жа Иванчева, посочва още бившият пиар на „Младост“.

По думите му, трима адвокати, спечелили дела за клевети в пеевските вестници, вече са запознати с публикациите и имат готовност да бъдат наети.