София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иво Христов се извини, българите не били дебили

Според депутата от БСП 80 % са неграмотни

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Два дни след като определи 80% от българите като "дебилни", депутатът от БСП проф. Иво Христов се извини на засегнатите. Колегите му от ГЕРБ искат той да подаде оставка като народен представител.

"Във връзка с появили се спекулации за мои думи и изказвания поднасям извиненията си на всички, които са засегнати от думите ми", бе единственият коментар на проф. Христов пред журналисти в парламента.

На лекция пред "Ротари клуб" в Раднево депутатът от "БСП за България" изрази съгласие с версията на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, че ако не е била Съветската армия, България е нямало да спаси 50 000 евреи. По думите му скандалът с изявлението на Захарова е манипулация.

"Като отчетеш, че 80% от населението са дебилни и не могат да се подписват, това работи безупречно", каза още проф. Христов.