София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жители на Септември блокираха главен път в знак на протест

Недоволстват срещу управлението на кмета на града

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Граждани на Септември излязоха на протест срещу кмета на града Марин Рачев. По обед блокираха главния път Пазарджик - Велинград в с. Варвара.

Хората протестират срещу начина на управление на кмета. Не са удовлетворени от проведената през миналия месец среща с градоначалника и продължават да настояват за пълна проверка на обществените поръчки от началото на мандата му.

Обществен комитет е подал през август сигнали за сезиране на Главния Прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и АДФИ, под които са се подписали над 500 недоволни. В тях са описани конкретни данни за обществените поръчки и разходването на публични средства и се настоява за пълна ревизия на кмета Марин Рачев.

Хората питат къде и за какво са договорени над 12 милиона лева от общината за миналата 2016 г. и над 7 милиона лева за тази година.

Кметът Рачев досега не е дал информация как са похарчени парите за детските площадки в общината, за които според договора са предвидени над 250 000 лева и са платени авансово, уточняват от инициативния комитет.