София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

К.Костадинов: Трагично е, че хора като Марешки управляват България

Партия „Възраждане“ издава нов тираж на учебника по родинознание

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Най-трагичното е, че субекти като Веселин Марешки управляват държавата. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той каза, че именно Марешки се опитва да протака делото помежду им, като съдията е предложил то да продължи през ноември, докато адвокатите на Марешки се поискали да е през декември.

Според Костадинов делото не е само „за един шамар“, а има и за рекет и изнудване и присъдата по него може да е до 8 години, а Марешки не се е отказал от имунитета си както е обещал.

Костадинов коментира и казуса с партийната субсидия за партията си, която тя успя да спечели, преминавайки бариерата от 1 % и посочи, че както е обещано, субсидията не се взема от партията, а се дарява.

За 1 ноември Костадинов готви нов тираж на учебника си по „Родинознание“, който ще бъде отпечатан в десетки хиляди тираж.

Учебникът е и ще бъде безплатен, изтъкна той.