София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Калоян Паргов: Никой не знае колко дълго ще управлява служебният кабинет

„Имаме си нов президент, честито на всички българи!“, каза лидерът на столичните социалисти

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Своето гостуване в „Делници“ Калоян Паргов започна с думите: „Имаме си нов президент, честито на всички българи! Нека той да бъде обединителят на нацията, за разлика от предишния, който не успя да бъде такъв. Плевнелиев беше контрапункт на Борисов, в гледна точка на добро и лошо ченге. Борисов балансира чрез него.“
 
Според Паргов Румен Радев е човек, който олицетворява националните интереси, и е склонен да ни накара да се гордеем, че сме българи, живущи в една справедлива държава. Все неща, който хората очакват и на които се надяват от неговото 5-годишно управление.
 
„Това, което винаги е притеснявало Румен Радев, е било безнаказаната корупция. Не случайно в рамките на предизборната кампания основната линия, по която се разви неговата кампания, бе сигурност. Сигурността като измерение към всеки един от секторите, който хронично страдат и са ранени.“ - сподели още  Калоян Паргов пред  Николай Колев .
 
На въпрос от водещия на „Делници“: „От къде дойде самочувстието на Корнелия Нинова, и изобщо на БСП“, председателят на БСП-София отговори: „Президентските избори бяха много успешни за нас. От това идва самочувстието ни. БСП тръгна по пътя на промяната и това е много важно за нас."
 
Паргов пожела и много успех на служебният кабинет. Според него цялата тежест ще се стовари основно върху служебно управляващите.“Никой не знае колко дълъг ще бъде животът на този служебен парламент, но едно се знае със сигурност – неговите позиции ще са ключови.“ - допълни по темата Паргов.