София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК НАПАДНА ЖУРНАЛИСТИ

ЗАЩО ПИЖЕ И КОМПАНИЯ ПРЕБИХА ЕКИП НА НОВА ТВ?

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Пореден случай на нападнат екип от журналисти. Този път потърпевшите са репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстве и шофьорът Валентин Иванов. Журналистите са изпратени, за да проверят случай на частно енерго в ромската махала в Самоков.
В редакцията на телевизията постъпва клип на човек, който се е качил на стълб и връзва кабели. Свидетели твърдят, че мъжът от видеото е син на кандидата за общински съветник – Трайчо Василев – Пиже.
Ето защо екипът тръгва по следите на разследването и се среща за интервю с въпросния кандидат от ДПС в Самоков. Тогава започва и нападението. Най-тежко пострадал е шофьорът на Нова, който е получил два юмрука в лицето. Репортерът Надя Ганчева също е бутана многократно от Пиже и „негови хора“. Техниката на Нова ТВ е счупена.
Кандидатът за общински съветник по прякор Пиже обаче отрича да е имало бой.
Питаме се докога журналистическата професия ще остане незащитена от държавата? Как в местната власт се допуска мъж със 7 присъди в автобиографията си? И можем ли да говорим за свобода на словото при свобода на юмруците?
На всички тези въпроси надяваме се ще бъде потърсен отговор не само от медиите, но и от съдебните органи, които вчера свалиха имунитета на Пиже. ДПС също снеха доверието към кандидата си. Въпросът е обаче: защо изобщо е имало такова при многократни присъди за хулиганство, саморазправа и заплаха за убийство на полицай?
Питаме...защото сме журналисти, а не спаринг партньори!