София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кирил Домусчиев: България да започне да внася евтина работна ръка

Домусчиев е работодател на 7000 души

7 годиниИкономика 7 Боряна Райчева

Политиците в България трябва да се грижат повече за политиката и по-малко да се месят в бизнеса, заяви в интервю за БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. По думите му предприемачите срещат редица трудности от нерешени проблеми в държавата в основни сфери като безопасността, образованието и енергетиката.
Кирил Домусчиев коментира, че е време България, подобно на развитите западноевропейски държави, да започне да внася евтин човешки ресурс.
Проблемът е, че вместо държавата да помага финансово на пенсионери, тя дава пари на роми, които не искат да работят. Всички помним, как по времето на социализма малцинствата бяха задължавани да работят в строителни войски. Тези хора се учеха да работят и се учеха на занаят. Сега тези хора са научени да бездействат, убеден е Домусчиев.
Всеки прави каквото си иска в енергетиката. Зад цялата работа стоят търговци на електроенергия. Ако някой тръгне да разследва ще намери кой е отговорен, коментира председателят на КРИБ, който е и работодател на 7000 души.