Гледай
на живо

Край на операцията: 12-те деца и треньорът са спасени

Всички са изведени от пещерата в Тайланд

Край на операцията: 12-те деца и треньорът са спасени Всички деца и треньорът им бяха изведени на повърхността от наводнена пещера в Тайланд, съобщиха от ... thumbnail text

Всички деца и треньорът им бяха изведени на повърхността от наводнена пещера в Тайланд, съобщиха от Spring News. С това мащабната спасителна операция приключи успешно, предаде РИА Новости.

"Дванадесетте деца и треньорът Ек напуснаха пещерата и са откарани в болницата ", съобщиха медиите.

Спасителите евакуираха децата с кодови имена, като използвата името на детето и училището,в което учи. Все още  не се разкриват истинските имена на младите футболисти.

Пострадалите са откарани с хеликоптери в болница в Чанг Рай за рехабилитация. Децата ги очаква  многодневна карантина, лекарите ще ги изследват за възможни инфекции. В ранните дни, поради отслабването на тялото, децата могат да видят близките си само през стъклото.

Припомняме, че дванадесет тийнейджъри от местния младежки футболен отбор и техният треньор изчезнаха на 23 юни. След почти десет дни търсене те са бяха открити живи в пещерата Там-Луанг, но блокиарани поради внезапно наводнение.

Евакуацията от пещерата се проведе на три етапа и отне три дни. В спасителната акция участваха стотици специалисти от цял ​​свят.