София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КРАЙ НА ВАКАНЦИЯТА: Депутатите се връщат на работа

Обсъждат връщане на цигарения дим в заведенията

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лятната ваканция на депутатите приключи и от днес те се връщат в пленарна зала. Народните представители се събират на извънредно заседание, заради Съединението на Княжество България и Източна Румелия, което отбелязваме на 6 септември, а денят е неработен.

Пленарно заседание няма да бъде проведено и на 7 септември.

Днес депутатите ще разгледат предложението на НФСБ отново да се разреши пушенето в заведенията.  Вицепремиерът Валери Симеонов иска отново да има отделни стаи за пушачи. Текстовете вече бяха отхвърлени от две от парламентарните комисии - тази по здравеопазването и тази по икономика и туризъм.

В дневния ред на днешното заседание депутатите е и годишният доклад за дейността на Българската академия на науките (БАН), както и първо четене на промените в Закона за здравето.

Депутатите ще разгледат още „Анализ на пазара на пощенски услуги“ и годишния доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за миналата година.

В програмата е и ратификация на спогодба между България и Кралство Саудитска Арабия.