София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кран падна върху къща в Русия

Един човек е загинал

6 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Кран падна върху къща в руския град Киров, при което един човек е убит, а двама са ранени, съобщи РИА Новости, цитирайки регионалният ръководител на Министерството на извънредните ситуации.

Жертвата е операторът на крана. Наранявания са получили строителен работник и един от жителите на къщата.

В двуетажната тухлена къща по време на инцидента е имало 15 човека. Тя се намира до място, където се строи многоетажна сграда.

В къщата е прекъснато газоподаването и електричеството. Прави се оглед на мястото, като заради инцидента там са пристигнали началник на областната администрация в Киров и областен прокурор.

Прокуратурата на район Киров разпореди проверка по случая. Службата ще проучи дали е спазено законодателството за безопасност в промишлеността и стандартите за градско планиране.

От градската управа обещаха да поставят жителите на засегнатата къща в маневрен фонд, в който са регистрирани общо 41 души.