София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лазар Влайков е задържан за 72 часа

Прокуратурата му повдигна обвинение

7 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Окръжна прокуратура – Пазарджик, повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков. Влайков е обвинен, за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на Н.Т.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление той е задържан и прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража.

Лазар Влайков, който беше председател на Общинския съвет в град Септември, бе изключен от ГЕРБ, след като с неговия пистолет бе застрелян собственик на заведение в село Виноградец. Прокуратурата работи по две версии - първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков. По-рано Общинският съвет в Септември единодушно гласува оставката му и избра за свой нов председател Кирил Тодорин от ГЕРБ.