София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лошото време взе жертва

Дъждовете продължават и в неделя и понеделник

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Един мъж е загинал, а други двама са ранени, след като свлачище помете ловна хижа в района на село Долен в Родопите.

В резултат на проливните дъждове от последните дни скална маса се е свлякла върху хижата, където в момента на инцидента е имало осем ловци. Те са се оказали притиснати от земната маса.

Двама пострадали мъже са били откарани в болницата в Кърджали. Единият е с политравма, другият - със счупен крак. И при двамата няма опасност от живота, уточнява телевизията. Третият мъж е починал в линейката.

В неделя проливните дъждове ще продължат. Оранжев код е издаден за Смолян, Кърджали и Хасково. В тези области се очакват сумарни валежи между 35 и 65 литра на квадратен метър.

Жълт е кодът за Враца, Монтана, София-град и област, Перник, Кюстендил, Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Ямбол, Хасково, Бургас, Варна и Добрич.

Там се чакат дъждове от порядъка между 20 и 30 литра на квадратен метър. В областите от Източна България има и предупреждение за силен вятър.