Гледай
на живо

Льо Пен вероятно няма да спечели изборите във Франция, сочи допитване

Според данните на втори тур ще поведе Франсоа Фийон

Льо Пен вероятно няма да спечели изборите във Франция, сочи допитване Лидерът на френската дясна партия „Национален фронт“ и кандидат в президентската надпрев... thumbnail text

Лидерът на френската дясна партия „Национален фронт“ и кандидат в президентската надпревара Марин льо Пен първоначално поведе конкурента си в надпреварата Франсоа Фийон, но прогнозите за втори тур сочат победа за Фийон. Това показва допитване до общественото мнение, публикувано във вестник „Пари Мач“.

„Льо Пен беше сочена за победител в първия тур с 26,5% от гласовете“, се казва в съобщението.

Льо Пен поведе в допитването на фона на занижената популярност на Фийон от страна на френската работническа класа. В допитването Льо Пен е поддържана от около 50% от представителите на работническата класа, отбелязва изданието.

Заедно с това допитването показва, че в случай на участие на Льо Пен във финалния тур на президентските избори през май Фийон, който е лидер на „Съюз за народно движение“, може да получи подкрепа от 64% срещу 36% за ЛьоПен.

По време на предходното допитване от изданието съотношението на тези кандидати беше 65% на 35%.

Другите кандидати на преден план от социалистите са Манюел Валс, заемащ поста министър-председател в правителството на Франсоа Оланд, който вероятно ще участва в изборите. По данни към момента той ще получи 17% от гласовете.

Президентските избори във Франция се провеждат в два тура. Първият е 23-и април, а вторият на 7-и май.