София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Максималните температури в неделя до 28 градуса

Понеделник и вторник ще бъдат дъждовни

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В неделя минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса. През деня над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и с прекъсвания ще превалява и прегърмява. Интензивни ще бъдат дъждовете в Югозападна и Централна България. Почти без валежи и с разкъсване на облаците ще е над източните райони и по Черноморието. Там дневните температури ще достигат 25, 28 градуса, докато на запад трудно ще превишават 17, 22 градуса.

Над планините ще бъде облачно с превалявания и прегърмявания. Ще паднат значителни валежни количества около и над 50 литра на кв.м. Възможни са прииждания на дерета и локални преливания на реките. Около връх Мусала ще превали сняг. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 5 градуса, а на 1500 м около 10, 11 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, намаляваща в часовете около обед временно до слънчево. Ще духа силен вятър от североизток. Вълнението на морето ще се усилва и по южното крайбрежие следобед ще бъде бурно. Дневните температури ще достигат 24, 27 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.

В понеделник ще се задържи хладно за сезона. На много места все още ще превалява, като ще превали и над крайните източни райони. Във вторник по Южното Черноморие ще валят интензивни дъждове, докато над останалата част от страната облаците ще се разкъсват и слънцето ще се показва. Ще започне повишение на температурите. В сряда и в четвъртък ще се установи слънчево време. Временни заоблачавания ще има следобед над планините. Затоплянето ще продължи до типично летни стойности на температурите.

На този ден най-студено е било в София плюс 10.6 през 1969 г, а най-топло в Плевен 40.4 през 1922 г.