София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марешки: Хората искат президент обединител на нацията. Аз мога да бъда такъв

„У нас президентите ги назначават партиите. До кога народът ще търпи?“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Хората искат президент, който да обединява нацията. Това сочат и социологическите проучвания. Обединител мога да бъда и аз, заяви в студиото на предаването „Делници“ бизнесменът Веселин Марешки.

За президента е важно да бъде независим от партии. Аз съм партийно независим и еднакво отдалечен от всички партии и политически формации, допълни Марешки. Бизнесменът отправи съвет към избирателите първо да гледат делата, а не да слушат обещания.

Корупция, контрабанда и монополи са трите най-големи проблема в България. С мен се свързват хора, които се опитват да направят това, което правя аз, но в други сектори. Приветствам всички, които искат да направят нещо, да помогнат на държавата, добави още бизнесменът.

По въпроса за референдумът, който утре ще се разглежда от депутатите Марешки заяви, че най-важния въпрос е този за търговията с горивата. По думите му това пряко касае развитието на държавата. Бизнесменът припомни, че страната ни губи между 2 млрд. и 3 млрд. лева от търговията с горива.