София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министърът на правосъдието на САЩ скрил за срещи с руския посланик

Джеф Сешънс се виждал два пъти със Сергей Кисляк

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс се е срещал с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк на два пъти в качеството си на сенатор и тези срещи не са публично обявявани,  пише Washington Post, позовавайки се на информация от министерството.

Сешънс е скрил за тези срещи по време на изслушването в Сената, когато му е зададен пряк въпрос дали е имал контакти с руски представители.

Една от тези срещи е била във формата на личен разговор между Сешънс и Кисляк през месец септември в офиса на сенатора, по времето на скандала с предполагаемите руски хакерски атаки срещу президентските избори в страната.

Тези разкрития могат да предизвикат нови дискусии в Конгреса относно разследване на възможната намеса на Русия в изборите. Като министър на правосъдието Сешънс упражнява контрол върху както върху ведомството, така и върху Федералното бюро за разследване (ФБР).