София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мюсюлманският съвет във Великобритания коментира нападението от снощи

По мнение на Съвета действията са ислямофобски

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Прегазилите хора в Лондон тази нощ са действали умишлено и са ръководени от ислямофобски настроения, заяви председателят на Съвета на мюсюлманите във Великобритания Харун Хан.
Според него през последните седмици и месеци представители на британската мюсюлманска общност са изправени пред много ислямофобски инциденти и днешният е един от тях. Разкази на очевидци сочат, че извършителят е действал от ислямофобски настроения, пише Хан в Twitter.
Очакваме властите да увеличат мерките за сигурност в района на джамията, заяви ръководителят на Съвета, добавяйки, че мюсюлманската общност и в миналото е призовавала за увеличаване на мерките за сигурност.
Бял микробус удари тълпа от хора в Лондон в понеделник вечер. Според полицията в Лондон един човек е убит, а осем души са хоспитализирани. Има задържан. Според свидетели двама от тримата в буса са успели да избягат.