София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж бе наръган във влак край Вакарел

Има задържани

5 годиниКрими 5 Боряна Райчева

50-годишен мъж почина, след като бе намушкан смъртоносно във влак в  района на Вакарел. Полицията е спряла превозното средство. Извършителите са известни, но са успели да избягат от органите на реда.

Сигнал в „Спешна помощ“ за пострадалия мъж е получен в 8:07 часа, линейката е пристигнала на място в 8:23, но пострадалият е починал от кръвоизлив минути по-късно, на метри от болница "Света Анна" в София.

От БДЖ също потвърдиха за инцидента, като обясниха, че международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява в гара Вакарел от 08:01 ч. поради възникнала саморазправа между пътници.

Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120  пътника като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак.

На извънреден брифинг директорът на ОДМВР-София ст.комисар Николай Спасов разкри, че убийството е станало в купето на самия влак. По негови данни жертвата не е криминално проявена. Задържани са двама души - 38 годишен мъж и жена на 47 години. И двамата са криминално проявени.

В момента се извършват множество действия във връзка с престъплението.