София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж протестира срещу купените шофьорски книжки пред Президентството

Вихрен Михайлов е „на пост“ от 7-и януари

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Мъж протестира пред сградата на Президентството от 7-и януари. Той протестира срещу „черните“ шофьорски книжки, Автомобилна администрация и Министерството на транспорта.

Вихрен Михайлов казва, че всички институции вече са изчерпани и затова протестът му се е изместил пред Президентската институция.

Мъжът иска новият президент Румен Радев, да свика Консултативен съвет по национална сигурност и да разгледа въпроса за купените шофьорски книжки.

По думите на Михайлов порочната практика с купуване на документи за правоспособност може да бъде прекратена, тъй като всички факти са достатъчни, прокуратурата да предяви досъдебно производство.

Директорът на Изпълнителната агенция беше в ареста с обвинение, но това не беше достатъчно да започне разследване в самата агенция.

Тихомъклом назначават и уволняват шефове на отговорни постове, а корупцията си остава. Тези хора се пренасочват към възлови потоци, които да усвояват и управляват, коментира протестиращият мъж.

От 7-и януари насам мъжът се редува с Николай Колев – Босия, с когото преди време организираха протести срещу депутатите от Народното събрание, като замеряха тях и сградата на Парламента с домати.