София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЗАСТРЕЛЯХА ДЯСНАТА РЪКА НА КМЕТА НА ПАЗАРДЖИК

33-годишната жена е простреляна пред дома си

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Шефката на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова е разстреляна снощи около 19,00 часа пред дома си. Тя е била дясната ръка на кмета Тодор Попов.
Убийството вероятно е поръчково.
Стоянова е разстреляна пред кооперацията, в която живее. Паркирала е пред дома си и е простреляна смъртоносно с два куршума в главата. Дамата е имала намерение да се преоблече и да излезе с приятели, за да отпразнува именния си ден.
Изстрелът не се е чул от съседи, поради това полицията в Пазарджик смята, че извършителят е действал със заглушител.
В момента районът е блокиран. Днес се очаква да бъде направен и втори оглед на местопроизшествието. Мотивите на убиеца все още се изясняват.
Разстрелът не е свързан с работата на жената като началник на кабинета в Пазарджик, заяви пред БНТ кметът на града.
Стоянова не е била заплашвана, няма нито един подаден сигнал, пък заяви началникът на полицията в Пазарджик в сутрешния блок „Тази сутрин“.
Версиите за показния разстрел са любовен триъгълник, личен мотив или разчистване на сметки, свързани с работата на жената. Има възможност Стоянова да е убита, за да бъде сплашен някой друг.
Татяна Стоянова е дясната ръка на кмета на града от 2007 година. Колегите й я описват като перфектен служител и прекрасен човек.