София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нападнаха медици в украинското посолство

Дъщеря на дипломат се нахвърли върху екипа на Спешна помощ

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Дъщеря на дипломат от посолството на Украйна в София е нападнала с юмруци и ритници екип на "Спешна помощ".

Поредната агресия срещу лекари е извършена в мисията на Украйна. От Центъра за спешна медицинска помощ в София съобщиха, че екипът е бил забавен на входа на посолството от проверяващите и дипломатът, за когото бил подаден сигнал, че не е добре, е починал, предаде Дарик радио.
В момент на афект дъщеря му се нахвърлила върху медиците с юмруци и ритници.
Сигналът за влошено състояние на 39-годишен дипломат в посолството на Украйна бил подаден в неделя вечерта. Спешните медици са пропътували разстоянието от площад "Сточна гара" до кв. "Овча купел" за 10 минути, обясни Катя Сунгарска, говорител на столичната "Спешна помощ". Над пет минути обаче им трябвали, докато преминат проверките на входа на посолството, след които заварили пациента починал.
"Проследихме GPS-а на линейката, пътували са със сирени и светлини, за 10 минути са стигнали. Имало е забавяне 5-6 минути на входа, защото това е посолство и трябва да се извършват необходимите действия за проверка. В момента, в който екипът ни е отишъл, човекът е бил починал. Въпреки това нашият лекар е направил пълния обем реанимационни действия. Всичко възможно сме направили", обясни за случая Сунгарска.
След нападението от дъщерята на починалия, лекарят е извикал полиция.
"Униформени са дошли, извели са екипа. Искали са им обяснения, написали са. И от тук на сетне тези органи трябва да си свършат работата", поясни говорителят на Спешната помощ.
Спешният лекар и парамедикът нямат сериозни наранявания, не е ясно обаче каква е била причината за смъртта на дипломата. Коментар от украинското посолство до момента няма.