София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Недостиг на резерваци в Сингапур за срещата Ким-Тръмп

Няколко хиляди журналисти ще пристигнат в града-държава

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В навечерието на срещата на върха между лидера на Северна Корея Ким Чен ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, властите в Сингапур предупреждават за опасността от недостиг на хотелски стаи в този момент. Това съобщи министърът на отбраната на Сингапур по време на международната конференция за сигурността в Азиатско-тихоокеанския регион.

"Мисля, че най-големият риск от гледна точка на организацията на срещата ще бъде невъзможността да се направи резервация. Очакват се няколко хиляди души само журналисти", заяви министърът.

Припомняме, че срещата между Ким и Тръмп ще се състои в Сингапур на 12 юни.

Министърът на отбраната обяви,че Сингапур може да поеме част от разходите за престоя на делегациите по време на предстоящата среща на високо равнище. Той отбеляза, че тези разходи ще станат "само малка част от това, което бихме искали да направим по време на историческата среща на върха".

Тези дни в Сингапур са ще пристигнат представители на САЩ и Северна Корея, за да обсъдят въпроси, включително настаняване, логистика, протокол на събитията за лидерите на двете страни.