София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Няма пострадали българи при взрива в Кабул

Съобщава се за десетки загинали и ранени

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Силен взрив е разтърсил Афганистанската столица Кабул, в район където се намират много чуждестранни посолства и правителствени служби, съобщава свидетел пред "Ройтерс". Съобщава се за 13 загинали и 17 ранени в следствие на експлозията. По непотвърдена информация, атентатор самоубиец се е взривил близо до посолството на Австралия.

Няма пострадали български граждани и дипломатически служители на посолството на България в Афганистан, съобщиха от МВнР. Българските дипломати в мисията ни в Афганистан са невредими. Към момента няма данни за нанесени материални щети на сградата на дипломатическата мисия.  Заместник-министърът на външните работи Георги  Георгиев разговаря със служители на посолството на Република България, за да се информира лично за тяхното състояние и обстановката в Кабул след експлозията, уточниха от външното ни министерство.