София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Няма следа от избягалия арестант от Пловдив

Има допуснати нарушения от органите на реда в Трето РУ

6 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

 

Няма и след от арестанта, който избяга вчера от ареста на Трето РУ в Пловдив. Полицията е претърсила около 10 адреса, на които има възможност избягалият да се укрива.

Директорът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков съобщи, че при този инцидент има допуснати грешки. Проверка ще установи кой и как точно е сгрешил, а след това ще бъдат наказани.

Припомняме ви, че криминално проявеният Петър Петров избяга през прозорец на тоалетна в Трето РУ. Арестантът е заявил, че има болки в корема и е отишал до санитарното помещение за граждани и полицаи, а не това за арестанти. Петров е избягал два часа преди да изтече мярката му за неотклонение. Предстои органите на реда да изземе записите от охранителните камери, за да установят каква е посоката на бягството му. Предполага се, че той е взел такси, което го е откарало извън града.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че Пловдив е обграден, а арестантът ще бъде заловен.