София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Николай Марков: Политиците са ледени любовници

Българският народ е по-мъдър от своите политици

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Николай Марков, експерт по Национална сигурност, гостува в предаването „Делници“ на телевизия Евроком. На въпрос от водещия „Дали ще успеем да се преборим с битовата престъпност?“ Марков заяви: „Престъпност не се бори с пари, с гориво, с коли, престъпността се бори с политическа воля. Никой няма полза обаче, да се бори срещу битовата престъпност, защото тя сама по себе си генерира гласове за управляващите.....Ако полицията има проблем и не знае кои са престъпнците, аз ще им напиша поименно кой, от къде, как и ще им дам списък, просто за да си свършат работата. Но те пак няма да я свършат, защото ще засегнат нечии други интереси“.
 
Марков коментира още: „Политиците в България са ледени любовници! Те са безчувствени хора.“ Според него политиците вече не могат да ни предложат политически продукт, а дори да имат какво да предложат – няма кой да го купи. Той допълни още, че  българският народ е изморен и вече много по-мъдър от своите политици. 
„Проблемът не е в съзнанието на българина, че не иска да даде гласа си за промени – проблема е там, че те хората просто стават търговци в храма.“
 
Николай Марков засегна темата с битовата престъпност, като заяви, че 70% от хората в България се издържат от нерегламентирани доходи, като има и такива, които смятат, че не извършват никакви нередности, но ако законът ни се прилагаше твърдо, половината от тях ще са в затвора.