София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова към ГЕРБ: Срамота, крадете от плочки

Лидерката на БСП поиска анкетна комисия и прокуратурата да влезе в НДК

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

БСП поиска анкетна комисия за ремонта на НДК и ще сезира главния прокурор. Това обяви в декларация в Народното събрание лидерката на партията Корнелия Нинова.

Според нея председателството на ЕС е пред пълен провал, а две лобита в ГЕРБ се бият кое да вземе ремонта на НДК за 50 милиона лева.

„Вицепремиер обвинява директор на НДК, премиер го връща и отнема на вицепремиера част от ресора му за Председателството - какво се случва и какво става в държавата“, каза Нинова и добави, че щом управляващите не искат, БСП ще се бори с корупцията.

„Какво Председателство като го свеждате до това кой в ГЕРБ да открадне едни пари от ремонт и едни плочки?“, възмути се лидерката на социалистите.

Същевременно правителството обсъжда предложението на премиера Борисов Мирослав Боршош да бъде възстановен на поста изпълнителен директор на НДК. Във вторник вечерта министър-председателят обяви, че отнема от министърката за европредседателството Лиляна Павлова управлението на НДК и го дава на министерството на културата.

Дотам се стигна, след като Павлова уволни Боршош, но 24 часа по-късно Борисов се разпореди той да бъде върнат.