Гледай
на живо

Нинова обвини ГЕРБ, че иска да я омаскари

Била си платила всичко за „Техноимпекс“

Нинова обвини ГЕРБ, че иска да я омаскари Идеята на ГЕРБ за ревизия на приватизацията, "поне публично, е сведена до притатизацията на "Техноим... thumbnail text

Идеята на ГЕРБ за ревизия на приватизацията, "поне публично, е сведена до притатизацията на "Техноимпекс" и Корнелия Нинова. Това каза лидерката на социалистите в коментар на намеренията на управляващата партия за ревизия на приватизационните сделки по време на прехода.

Тя отново каза, че сделката за „Техноимпекс“, в чиято приватизация е участвала като изпълнителен директор на дружеството, е проверявана четири пъти от прокуратурата и отрече да е платила само 70 000 вместо 700 000 долара за акциите на държавната тогава фирма.

По-рано депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова представи писмо от главния прокурор Сотир Цацаров, в което се казва, че сделката за „Техноимпекс“ не е била проверявана изобщо.

"Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност са собствения си професионален живот", каза още Нинова.