София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Облачно и с превалявания в сряда следобед

Началото на деня ще бъде слънчево

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

В сряда най-ниските температури ще бъдат от 16 до 21 градуса. Денят ще започне с предимно слънчево време. Около и след пладне ще се заоблачава. Следобед превалявания и прегърмявания ще има главно около планините на Западна България, а привечер и през нощта срещу четвъртък валежи ще има и над централните части от страната. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса.

Над планините преди обед ще бъде слънчево с облачни шапки по върховете. Следобед ще се заоблачи и отначало над масивите от Западна България, а по-късно и над тези от Централна ще започне да превалява и прегърмява. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 10 градуса, а на 1500 м около 16 градуса.

По Черноморието времето ще бъде слънчево. Следобед и привечер постепенно ще се заоблачава. Вятърът ще бъде слаб да умерен от северозапад. Вълнението ще бъде слабо. Дневните температури ще достигат 29, 32 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.

В четвъртък ще бъде по-хладно. Облачността ще бъде разкъсана и променлива с условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. На повече места и по-интензивно ще вали в източната половина на страната и около планините. В петък в Източна България все още ще превалява, но от запад ще настъпи подобрение на времето с разкъсване и намаление на облаците. В събота и неделя ще бъде слънчево. След пладне над Източна България и планините ще се развива купеста облачност. Ще се затопля.

На този ден най-студено е било в София плюс 8.4 през 1924 г, а най-топло в Плевен 42.2 през 2007 г.