Гледай
на живо

Обвиниха акушерката Емилия Ковачева в побой над още едно бебе

Прокуратурата проверява още три случая на бити новородени

Обвиниха акушерката Емилия Ковачева в побой над още едно бебе Поредното заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева започна с искане за отвод на прокурор... thumbnail text

Поредното заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева започна с искане за отвод на прокурор и съдебен състав. Адвокатът на обвинената в побой над новородената Никол представи изрезки от статии в медиите, които очерняли името на клиентката му.
Владимир Янев обвини прокурора по делото Николай Христов в необективно представяне на доказателствата, които били само в ущърб на акушерката. Адвокатът стигна дори до шефа на Софийски градски съд Калоян Топалов, когото сезирал за поведението на състава, разглеждащ случая. Според Янев Топалов не е взел мерки срещу съдията по делото – Владимир Астраджиев, а напротив – сезирал адвокатската колегия за поведението на защитата.
Магистратите отхвърлиха искането за отвод и започнаха разпит на свидетели. След показанията на началника на отделението, в което работи Ковачева, стана ясно, че акушерката е разпозната от д-р Нецов и на други записи от случаи на нейни дежурства. Прокуратурата обяви, че срещу подсъдимата е повдигнато обвинение за побой и над още едно новородено. Други три случая за бити бебета също се проверяват.